Големини на облека и обувки
Броеви EU UK US IT Гради Половина
XXS 32 4 0 36 77 61
XS 34 6 2 38 81 65
S 36 8 4 40 85 69
M 38 10 6 42 89 73
L 40 12 8 44 93 77
XL 42 14 10 46 97 81
XXL 44 16 12 48 101 85
XXXL 46 18 14 50 105 89

Гради:

Поставете ја лентата за мерење на најшироката точка на градите и опколете го околу градите.

Половина:

Поставете ја лентата за мерење околу вашата половина во висина на лактите и опколете ја околу вашето тело.

Должина на внатрешна страна:

Оваа мерка се зема од спојката на ногавиците до скочниот зглоб.
- Лентата за мерење со едниот крај поставете ја на врвот и растегнете ја до ногавицата.
- Потрудете се при земањето на мерка да не ги надувувате стомакот и градите и задржете го здивот во нормална динамика.
- Мерката треба да се зема на голо тело.

EU US UK Должина
35 5 2 22,5
36 6 3 23
37 7 4 23,5
38 8 5 24,5
39 9 6 25
40 10 7 25,5
41 11 8 26

Измерете од петата до крајната точка на големиот прст на ногата.
EU Големина Половина
36 S 66
38 M 71
40 L 76
42 XL 81
44 XXL 86
46 XXXL 91,5

Гради:

Поставете ја лентата за мерење на најшироката точка на градите и опколете го околу градите.

Половина:

Поставете ја лентата за мерење околу вашата половина во висина на лактите и опколете ја околу вашето тело.

Должина на внатрешна страна:

Оваа мерка се зема од спојката на ногавиците до скочниот зглоб.
- Лентата за мерење со едниот крај поставете ја на врвот и растегнете ја до ногавицата.
- Потрудете се при земањето на мерка да не ги надувувате стомакот и градите и задржете го здивот во нормална динамика.
- Мерката треба да се зема на голо тело.

EU Половина Должина(цм)
24 60,5 32-34
25 63,5 32-34
26 66 34-36
27 68,5 34-36
28 71 34-36
29 73,5 34-36
30 76 34-36
31 78,5 36-38
32 81 36-38

Гради:

Поставете ја лентата за мерење на најшироката точка на градите и опколете го околу градите.

Половина:

Поставете ја лентата за мерење околу вашата половина во висина на лактите и опколете ја околу вашето тело.

Должина на внатрешна страна:

Оваа мерка се зема од спојката на ногавиците до скочниот зглоб.
- Лентата за мерење со едниот крај поставете ја на врвот и растегнете ја до ногавицата.
- Потрудете се при земањето на мерка да не ги надувувате стомакот и градите и задржете го здивот во нормална динамика.
- Мерката треба да се зема на голо тело.

Големина EU UK/US Рамена Врат
XS 38 28 86-91 37
S 40 30 91-96 38
M 42 32 96-101 41
L 44 34 101-106 43
XL 46 36 106-111 44
XXL 48 38 111-116 46
XXXL 50 40 116-121 48


Гради:


Поставете ја лентата за мерење на најшироката точка на градите и опколете го околу градите.

Половина:


Поставете ја лентата за мерење околу вашата половина во висина на лактите и опколете ја околу вашето тело.

Должина на внатрешна страна:


Оваа мерка се зема од спојката на ногавиците до скочниот зглоб.
- Лентата за мерење со едниот крај поставете ја на врвот и растегнете ја до ногавицата.
- Потрудете се при земањето на мерка да не ги надувувате стомакот и градите и задржете го здивот во нормална динамика.
- Мерката треба да се зема на голо тело.
EU US UK Должина
38 5 4 23,5
39 6 5 24,5
40 7 6 25
41 8 7 26
42 9 8 27
43 10 9 27,5
44 11 10 28
45 12 11 29
46 13 12 29,5
47 14 13 30,5
48 15 14 31

Измерете од петата до крајната точка на големиот прст на ногата.
Фармерки Канвас Полов.   Должина Внатрешна
W28 38 68-70   L30 69-74
W29 39 70-73   L32 74-79
W30 40 73-85   L34 79-84
W31 41 75-78   L36 84-89
W32 43 78-80      
W33 43 80-83      
W34 44 83-86      
W34 44 83-86      
W36 46 86-91      
W38 48 91-96      
W40 50 96-101      

Јака

Измерете го делото околу вратот и споредете го со должината на јаките

Гради

Поставете ја лентата за мерење на најшироката точка на градниот кош и опколете ја околу.

Половина:

Поставете ја лентата за мерење околу вашата половина во висина на лактите и опколете ја околу вашето тело.

Должина на внатрешна страна:

Оваа мерка се зема од спојката на ногавиците до скочниот зглоб.

- Лентата за мерење со едниот крај поставете ја на врвот и растегнете ја до ногавицата.
- Потрудете се при земањето на мерка да не ги надувувате стомакот и градите и задржете го здивот во нормална динамика.
- Мерката треба да се зема на голо тело.